Grafik til 3-delt script

Til denne vejledning har jeg lavet 4 forskellige slags selections rammer så der er lidt at vælge imellem, I kan downloade dem Her Unzip dem og læg dem i din Selections mappe.

Jeg har lagt et renset scriptHer som I kan sætte jeres 3-delte billede ind i.

1.Åbn et transparent image 600x600 og fyld farve på, jeg har her brugt #DBC99C.

2.Læg et nyt Layer gå til 'Selection/Load from disk', find en af de selectioner frem du har downloadet på siden her og klik ok.

3.Nu lægger du et nyt Layer og går i 'Effects/3D effects/Cutout' med disse indstillinger herunder og bagefter lægger du et nyt Layer går igen til 'Effects/3D effects/Cutout' men denne gang sætter du -1 ved 'Horisontal' og 'Vertical'

4. Nu klikker med 'Tryllestaven' inde midt i din ramme og derefter går du til 'Selection/Modify/Expand og sætter tallet til 3 og klikker ok. Nu fylder du din selection med en lysere farve, jeg har her brugt #E4D5B2

5.Nu skal rammen pyntes så du lægger et nyt Layer og her er det meget vigtigt at man ikke sætter pynt på det midterste stykke i rammen fordi det er midterstykket din tekst kommer til at stå på når du skal skrive i scriptet. Når du har pyntet din ramme så højreklikker du på et af dine Layer og Merge/Merge Visible.

6.Nu skal billedet deles op og her er det vigtigt man er meget omhyggelig ellers vil de tre dele af billedet blive forskudt for hinanden når du sætter¨dem ind i scriptet.

7.Allernederst i PSP har du en linje som hedder 'Statuslinjen' og der kan du i venstre hjørne følge med i hvor meget din selection dækker over når du begynder at dele dit billede op.

8.Klik på 'Selections værktøjet. Nu starter du med at skære det øverste af dit billede ud.

9. Du starter helt oppe i venstre hjørne, tallene i Status linjen skal stå på 0,0 som her (det er meget vigtigt) Så 'trækker' du selectionen så den går så langt ud i højre side den kan komme og så langt ned så den dækker alt det du har pyntet din ramme med. Se mit eksempel herunder.

<

10. Nu går du i 'Edit/Copy-Edit/Paste as new image', nu har du dit øverste billede klar, læg mærke til hvor meget højden er - det tal skal du bruge når du skal i gang med at 'skære' midter stykket ud. Nu kan du kan gemme øverste del af dit billede. Lad selectionen fortsat være der.

11. Mit top billede er 600x280, dvs jeg skal starte med at 'skære' midterbilledet ud når tallene i statuslinjen står på 0,280, nullet betyder jeg er helt ude i venstre side og de 280 at jeg er 280 ned fra den øverste kant af billedet. Du trækker nu din selection så den går helt ud i højre side og til den er 130px i højden. Så går du i 'Edit/Copy-Edit/Paste as new image'. Nu kan du gemme den midterste del af dit billede.Jeg har herunder vist et eksempel på hvordan det ser ud i 'Status linjen' med de mål jeg har.

12. Nu mangler du bare at skære den sidste del af dit billede ud. Jeg starter ved 0,410 fordi nu skal de to forrige billeders højde lægges sammen for at finde ud af hvor jeg skal starte med at skære ud.Du trækker igen selectionen helt ud i højre side og så langt ned at du får hele din ramme med. Så går du i 'Edit/Copy-Edit/Paste as new image'. Så kan du gemme den sidste del af dit billede.

13. Så er vi snart færdige - vi skal lige lave en baggrund. Åbn et nyt transparent Image 50x50 og fyld den mørke farve i jeg har brugt #DBC99C.Gem den og nu kan du sætte din grafik ind i scriptet som du kan downloade øverst på siden.

Jeg har et eksempel på hvordan mit ser ud når jeg har sat det ind i scriptet, det finder du Her


God fornøjelse.
Mail mig


Til oversigt
Til startside