Sideborder-Mosaik

Jeg vil her vise dig en måde du kan lave en enkel effekt på din sideborder.

Hvis du vil lave dit billede sømløst med FM Tile Tools kan du hente FM Tile Tools som Demo version HERHer men du kan selvfølgelig lave det sømløst med andre filtre.

Her er et eksempel på hvordan mit færdige resultat ser ud.

1. Start med at finde den tube du vil bruge - jeg synes det ser bedst ud hvis det er en stor tube man bruger , min er 380x309.

2.Nu åbner du et nyt transparent Image 1024 i bredden x din tubes højde + ca. 10px mere så der bliver luft mellem billederne.

3. Jeg vil lave fylde min baggrund med gradient - men først skal jeg finde to farver der matcher hinanden Så tager du 'Dropper' og vælger to farver ud fra dit billede som du vil bruge til din baggrund. Jeg har til denne valgt #DABA8A som forgrundsfarve og #9A633F som baggrundsfarve. Nu klikker du på den lille sorte pil som jeg har vist i mit eksempel og så vælger du 'Gradient' - se eksemplet på nr. 2 billede.

4.Sådan ser mine indstillinger ud i Gradientboksen.Hvis du ikke har #Foreground-Bacground fremme så klik på den lille pil ved siden af den lille rude med gradienten og gå helt op i toppen og finder den der. Nu fylder du dit Image med gradienten. Jeg går derefter i 'Effects/Noise/Add' og sætter 'Noise' til 12, det vil 'jævne' din gradient så den ser pænere ud.

5.Nu lægger du et nyt Layer. Her sætter du dit tubebillede - lidt inde fra venstre kant( se mit eksempel).Nu går du til din Layerpalette - højreklikker og vælger Duplicate. Nu har du en kopi af dit tubebillede, det skal du bruge om lidt. Gå tilbage til dit Layer hvor du har dit tubebillede og gå til Effects/Texture Effects/Mosaik Antique og vælg disse indstillinger som jeg har herunder

6.Gå tilbage til dit Layer hvor du har dit tubebillede og gå til Effects/Texture Effects/Mosaik Antique og vælg disse indstillinger som jeg har herunder.

7. Nu skal vi lave tubebilledet lindt mindre så kan man bedre se effekten på vores mosaik der ligger nede under.Nu går du til det kopierede Layer og i 'Image/Resize'.Jeg har valgt at lave det 80% mindre - se mine indstillinger herunder og husk der skal ikke være markering i 'Resize alla Layers'

8. Nu går du tilbage til layeret hvor du har lavet 'mosaik' og sænker 'Opaciteten' ved at trække i de små 'skydere' du kan se jeg har sat en rød pil ved i mit eksempel herunder. jeg har sat opaciteten til 24 men det er jo op til en selv hvor tydeligt man vil have det skal fremtræde.

9. Nu højreklikke du på et af layerne og -Merge/Visible' og så mangler du bare at gøre dit billede sømløst i top og bund. Jeg har brugt FM Tile Tools/Seamless Tile.

Nu er dit billede klar til brug.
God fornøjelse.


Mail mig