Se det færdige resultat HER

Denne øvelse er lavet i psp 8 men den kan også laves i andre versioner af psp.

Jeg har brugt 'Mura Pro' til at lave mit billede sømløst med - det kan downloades HER

Masken kan I downloade HER Unzip den til din mappe med masker i PSP.

Du er velkommen til at bruge det jeg har anvendt i denne øvelse, du kan hente der HER.


1 Ok - så går vi i gang :-) Find det billede du vil bruge. Brug funktionen Shift+D til at lave en kopi af det originale billede. Luk det originale og brug kopien til at arbejde med.

2. Jeg kan godt lide det 'rustikke look' så jeg starter med at give mit billede en tur i 'FM Tile Tools/Blend Emboss' det er jo op til dig selv hvad du selv synes :-) Herefter skal du gøre billedet sømløst i top og bund, jeg har brugt Mura Pro med indstillingerne du kan se herunder.

3. Nu skal masken lægges på. I psp8 går du i 'Layers-Load/Save mask-Load mask from disk'. Klik på den lille pil (se i eksemplet herunder)og find frem til din maske.Klik OK.

4. Herefter går du igen op i 'Layers' og klikker på 'Delete'.

Nu kommer der en boks frem hvor der står 'Would you like this mask merged into the layer below it? Her klikker du på'JA'.

(Hvis du arbejder i psp 7 går du i 'Mask-Load from disk')

5. Nu går du til 'Image-Canvas size'- Sæt vidden til 1024 og højden skal du sætte til hvad højden på dit billede er. Mit er 342 i højden. Se indstillingerne herunder.

6.Nu ser mit billede sådan ud.

7. Nu skal der også en baggrund på. Læg et ny 'Layer'- fyld det med en farve der matcher dit billede,jeg har brugt #DCB790. Du kan nu vælge at lægge en texture på den farvede baggrund. Nu går du til 'Layers-Arrange-Send to bottom'. Herefter til din 'Layerpalette' og højreklik og vælg 'Merge-Merge Visible' - og din sideborder er klar til brug.

Finish finale og god fornøjelse.

Mail mig

Til oversigt