Opdelt billede

At opdele et billede kan gøres på flere måder - på langs - på tværs osv. jeg vil vise hvordan jeg opdeler et billede i tre dele, så har i grundpricippet at gå ud fra når I vil eksperimentere selv.

1.Mit billede er 400 i bredden, jeg vælger at de to yderste stykker skal være 100 px i bredden og det midsterste skal så være 200px bredt.

2. Jeg bruger 'Selections værktøjet' med disse indstillinger: Rectanglel-Feather 0-Antialias ikke afkrydset.

3.I Statuslinjens nederste venstre hjørne kan du følge med i hvor meget din 'selection' dækker over når du begynder at 'skære' dine billeder ud. Se eksemplet herunder hvor jeg har vist hvor du finder tallene.

4. Jeg starter ved 0,0 dvs. helt oppe i venstre hjørne og trækker selectionen til der står 100x300, dvs. det jeg 'skærer ud bliver 100 px i bredden og 300 px i højden. Nu går jeg i 'Edit - Copy/Edit Paste as new image'. Det var den første del af mit opdelte billede.

5. Nu skal nr,2 del skæres ud. Denne gang starter jeg med at trække min selection når tallet i venstre hjørne står på 100,0, fordi det første jeg skar ud er 100px i bredden og 0 betyder helt i toppen. Nu trækker jeg selectionen til den dækker over 200 px i bredden og derefter går jeg igen til 'Edit -Copy/Edit paste as new image'.Det var det andet af mine billeder der er klar.

6. Så er der kun det sidste stykke tilbage du skal skære ud, denne gang starter jeg ved 300,0 og trækker selectionen til den dækker over 100 px.Derefter igen 'Edit-Copy/Edit paste as new image'.

7.Nu har jeg 3 selvstændige billeder jeg kan gøre med hvad jeg vil *S* Jeg har valgt at lægge en tynd ramme om hver af dem og derefter åbne et nyt tomt transperant Image og lægge dem over på, men husk de skal lægges på hver sit layer så du kan rokere rundt med dem.

8.Mit billede ser sådan ud:

Herunder kan du se nogle eksempler på hvordan man kan opdele sine billeder, kun fantasien sætter grænser.
Får du problemer med tutten er du velkommen til at sende mig en email.


Mail migTil oversigt
Til startside