Jeg vil her vise hvordan man laver et billede om til en msk, det er meget let. Når du har fundet det billede du vil bruge så skal du være opmærksom på om det er et jpg eller gif billede. Hvis det er et gif billede må du gå i 'Colors/Increase Colour Depth' og her skal du klikke på '16 millioner colours'. Så er du klar til at lave din maske.

1. Når du har valgt dit billede går du til 'Maks/New from Image,her får du en lille boks frem ( se eksemplet herunder) klik OK.

2. Nu skal du gå til 'Mask/Save to Disk', her fnder du din mappe frem hvor du har dine masker, giv din maske et navn og vupti - din maske er klar til at bruge.

3. Nu vil jeg vise dig et eksempel på hvordan du kan bruge din maske. Åbn et nyt tomt image og vælg to farver efter eget valg. Jeg har her brugt #ECC8B0 som den lyse og #884E43 som den mørke farve.

4. Du kan selv bestemme om du vil starte med at fylde den mørke eller den lyse farve i dit tomme Image, der må man prøve sig frem for at se hvad man synes ser bedst ud når man er færdig. Jeg har fyldt den mørke farve på først.

5. 5. Læg heefter et nyt Layer og fyld nu den lyse farve på. Gå så op i 'Masks' og find frem til hvor du har gemt din maske.Marker den og klik 'Åbn'Herefter går du igen i 'Masks' og klikker på 'Delete',så får du en boks frem der spørger om du vil have masken merged sammen med dit layer, hersvarer du 'Ja'. Nu højreklikker du på et af dine Layere og vælger 'Merge Visible'

SÅ er du færdig og kan bruge dit billede som du har lyst til.

Rigtig god fornøjelse.

Mail mig

Til oversigt