Hvordan man laver sine egne texturer ved hjælp af Preset Shapes

Du får brug for filteret 'Texturizer' for at lave denne 'tut'. Du kan downloade det

HER

Her er to eksempler på forskellige texturer jeg har lavet.

1.Start med at åbne et nyt transperant Image, det skal være kvardratisk, mit er 100 gange 100.Fyld farve på det, jeg har brugt hvid men det er uden betydning hvilken farve du bruger da det kun er strukturen på det vi kommer til at se på det færdige resultat.

2.Læg et nyt layer og klik på 'Preset Shapes'værktøjet.

3.Når du klikker på den lille pil kommer alle dine Shapes frem og du klikker på den du vil bruge, den vil nu være i det lille vindue.Se eksemplet herunder.

4.Nu lægger du den over på dit layer 1 ved at 'trække den ud'. Hvis du ikke får den til at ligge i midten kan du rette den til med din 'Mover'værktøj, det er vitigt den ligger i midten( se eksemplet til venstre). Nu skal det gøres sømløst, jeg brugte 20/20 ( se eksempel til højre)

5. Nu er billedet færdigt og du skal gemme det i din Textures mappe. Gå til 'File/Save as' og find din Textures mappe - giv dit billede et navn og gem den som psd-fil.

Så har vi lavet texturen og nu kan vi bruge den til f.eks. at lægge på en baggrund som jeg har gjort her.

Ok - vi starter :-)

6.Åbn et nyt tomt transperant image. Mit er 200 gange 200, fyld det med farve.

7.Nu går du til dine Plug-in filtre og finder Textures - Texturizer. Nu klikker du på den lille pil ( se eksemplet herunder på det venstre billede ) og i den menu der kommer frem vælger du *Load texture*. Så kommer der en boks frem (Se eksemplet i billedet til højre) der har jeg browset mig frem til den texture jeg har gemt som psd-fil. Jeg har kaldt mit Blomster1 og sat en rød ring om bare for at vise et eksempel. Når du har fundet frem til den markerer du den og klikker Åbn og nu er texturen fyldt i dit billede og nu er det klar til at sætte ind som f.eks. baggrund.

Finish finale!!


Mail mig

Til oversigt

Til startside