Denne Bezier-top er ikke min egen ide - jeg har fået tilladelse til at lave en tut efter Elaine's vejledning. Jeg vil gerne sige tak til hende for den.

Jeg lavet den i psp8 men den kan sagtens laves i andre versioner af psp.

Jeg har brugt 'Mura Pro' til at lave mit billede sømløst med - det kan downloades HER

Masken og beziercurven kan I downloadeHER

Til denne bezier-top har jeg valgt at bruge et billede - man kan i stedet for bruge f.eks. texture/pattern/gradient.


1.Åbn det billede du vil bruge til at lave din 'Beziertop' med.Du er velkommen til at bruge det jeg har brugt, Højreklik og vælg 'Gem som'.

2. Start med at gøre billedet sømløst i siderne, jeg har brugt 'Mura Pro' med disse indstillinger:

3. Åbn et nyt transparent image 1024xhøjden af dit billede. Klik nu på din farvepalette ( se billedet).

4. Når boksen åbner klikker du på fanebladet 'Pattern'- klik på den lille pil og find frem til dit billede og klik på det.Klik ok. Gå tilbage til det store transparente Image og fyld det med dit billede.

5. Nu skal der lægges en maske på så det får en pæn overgang. Hvis du arbejder i psp8 skal du gå til 'Layers- Load/Save masks- Load Masks From Disk' klik på den lille pil - nu vil du se alle dine masker - find frem til 'Fade bottom' masken og klik på 'Load'. Se indstillingerne herunder.(Du skal ikke delete masken eller merge layeret)

6.Nu åbner du et nyt Image 1024x800. Med din 'Dropper Tool' finder du en lys farve fra dit billede ( måske hvid) det kommer an på hvilke farver der er i dit billede, den jeg har valgt her er #FEF8F0 - fyld den i 1024x800 Image og læg herefter 'masken 'Fade bottom' på. (det vil få din topborder til at 'fade'pænt ud) Husk du skal IKKE 'Delete'masken.

7. Gå nu tilbage til det Image du fyldte med dit sømløse billede, vælg 'Edit/Copy.Tibage til dit Image med den lyse farve og vælg 'Edit/Paste as new layer' - Brug 'Mover-Tool' til at flytte billedet til toppen med. Zoom evt ind, det er vigtigt det ligger helt ud til kanterne. Herunder ser I et lille udsnit af hvordan mit billede ser ud nu.

8. Inden du går videre så vær opmærksom på det er det øverste layer i Layerpaletten der er aktiv. Nu finder du bezier curven og kopier den som et nyt layer over på dit billede. Brug 'Mover-Tool' til at flytte Bezierkurven så du synes det er pænt.Min Layerpalette ser nu sådan ud.

9. Hvis du vil have den del af billedet der ligger under beziercurven lysere kan du gå til det layer hvordin topborder er ( masken ligger stadig på) sænk opaciteten til du synes det ser pænt ud.Sænk opaciteten ved at trække i de så 'skydere' på Layerpaletten, jeg har sænket min til 28.

10. Hvis du vil have den del af billedet over beziercurven mørkere så brug 'Magic vand', se indstillingerne herunder(husk at layeret med bezier-curven skal være aktivt - det gør du ved at klikke på layeret på Layerpaletten med beziercurven.)Nu er der 'myrer' om den øverste del af din topborder.Fyld dit billede i på samme måde som i punkt 4. Herefter kan du jo også sænke opaciteten på det layer hvis du synes - prøv dig frem til du synes det ser pænt ud. Select None.

11. Nu er vi snart færdige :-) Læg et nyt Raster Layer og fyld med en meget lys farve.Jeg har her brugt #FFFCF9. Gå nu til 'Layers/Arrange/Send to bottom. Højreklik på et Layer og 'Merge/Merge Visible'

Finish finale og god fornøjelse.

Klik på billedet for at se det færdige resultat.

Mail mig

Til oversigt